Hermelin använder cookies för att optimera webbplatsen för en bättre kundupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Hermelin – Kvalitet, Kunskap, Passion

Vår första företagspresentationsfilm filmades bland annat hos våra kunder HTL, Kaferang och Juiceverket samt med svenska latteartmästaren Jelle van Echelpoel.

Om Hermelin

Kvalitet - Kunskap - Passion
Hermelin erbjuder högkvalitativa, helautomatiska och manuella espressomaskiner och kaffemaskiner inklusive filterkaffelösningar samt kvarnar och kafferelaterade tillbehör. Vårt vältäckande produktsortiment innehåller allt från produkter anpassade för kontoret till specialkaffebaren, vilket ger oss möjligheten att jobba med alla typer av kunder. Vi erbjuder även dryckesmaskiner för kalla, frysta och varma drycker, bar- och restaurangutrustning som professionella mikrovågsugnar, juicepressar och råsaftcentrifuger samt stämningsfulla ljuslyktor och miljövänlig lampolja.

Våra premiumprodukter finns bland annat på många av Sveriges hotell, restauranger, caféer, storkök och inom servicehandeln samtidigt som vi även förser kontor och arbetsplatser runt om i landet med kaffemaskiner och espressomaskiner – alltid med fokus på högsta kvalitet i koppen.

Hermelin har en rikstäckande serviceorganisation med egna servicetekniker som utgår från Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping samt utbildade och certifierade servicepartners över hela landet. Vi representerar WMF, LaCimbali, Dalla Corte, Marco, Mahlkönig, Ditting, Anfim, Ugolini, Citrocasa, Ceado, Hollowick, Sharp och Cosmetal.

Vi är ett kreditvärdigt företag, tilldelade det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få – AAA, enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Det är tryggt att handla med Hermelin.

Hermelin i över 60 år
Hermelin, som grundades 1954 av Olof Hermelin, var från början ett agenturföretag som har sålt allt från italiensk marmor och mosaik till Duralex-glas och Brewmatic kaffemaskiner. 1957 installerade Hermelin Sveriges första espressomaskin, en LaCimbali Granluce, på Piccolino Bar i Stockholm. Ända sedan starten har Hermelin levererat premiumprodukter till sina kunder och idag har företaget vuxit ordentligt. Många av våra nuvarande leverantörer har vi haft långa relationer med. Bland annat har vi erfarenhet av WMF sedan 1974, vi har representerat Hollowick sedan 1978 och både Ugolini och Sharp i över 30 år!  

Högsta möjliga kvalitet
I våra utställningslokaler i Stockholm och Göteborg kan man komma in och känna och testa våra maskiner och provsmaka de olika drycker som maskinerna kan leverera. Vi lägger mycket fokus på att kunna erbjuda den bästa kvaliteten du kan få på marknaden.

Vi arbetar med erkänt högkvalitativa leverantörer som till exempel Tyska WMF för helautomatiska kaffemaskiner och espressomaskiner och Italienska LaCimbali för traditionella espressomaskiner. Två företag som har levererat kaffemaskiner och drivit och utvecklat både teknik och design och även kaffekulturen i mer än 100 år. Vi har dessutom ett mycket erfaret serviceteknikerteam som besitter stor kunskap och kompetens, med vilka vi utför våra egna tester och prover för samtliga nya produkter för att garantera den höga kvalitet vi kräver.

Vi representerar det bästa inom våra områden och erbjuder våra kunder trygghet, långsiktighet och högsta möjliga kvalitet.

Anor från 1832
Hermelin grundades 1954 men i och med huvudägarfamiljen Mustad har vi anor ända från 1800-talet. Mustad har en lång historia och startade sin verksamhet 1832. Redan för över hundra år sedan arbetade Mustads i stora delar av världen, inte minst med produkterna hästskosöm och fiskekrok, där man än idag är marknadsledande. Mustads startade verksamheten i Sverige med margarintillverkning i början av 1890-talet. Senare har man främst varit aktiv inom olika former av verkstadsindustri.

På 1950-talet tog Mustads över en dansk tillverkare av varuautomater och tillverkningen flyttades till företagets fabrik i Hjo. Förutom luckautomater, startades tillverkning av toalettlåsautomater och dessa installerades på alla järnvägsstationer i Sverige under slutet av 1950-talet.

Handelsautomatavdelningen hos Mustads fick 1956 agenturen för det amerikanska företaget Vendo, som då var världens ledande tillverkare av automater. Redan samma år installerades den första Coca Cola automaten, en V80, på en bensinstation i Göteborg - detta var dessutom europapremiär.

1961 var Mustads med om att starta ett operatingföretag. Detta var då en nyhet i Sverige och innebar att man placerade automater på industrier och i dessa såldes kaffe, läsk, godis, tobak och liknande produkter. Företaget ägdes till lika delar av Pripps, Mustads och Lantbrukarnas mjölkcentral och fick därför namnet Primulator. Efter några år köpte Mustads ut de övriga och drev operatingen vidare ihop med den egna automatverksamheten.

1974 började man samarbeta med det tyska företaget WMF och har alltsedan dess sålt och servat deras helautomatiska kaffemaskiner och espressomaskiner exklusivt i Sverige. Både kunskap, erfarenhet och personal följde med WMF till Hermelin som förvärvades 1996. När det gäller professionella helautomatiska kaffemaskiner och espressomaskiner så har WMF i mer än 30 år varit den ledande leverantören på den svenska marknaden och Hermelin har nu över 40 års erfarenhet av dess kaffemaskiner och espressomaskiner.